Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας, για περισσότερα από 15 χρόνια στο χώρο του Real Estate κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού Αττικής,
να είστε σίγουροι ότι έχετε κοντά σας έναν αξιόπιστο σύμμαχο!
Γνωρίστε μας...!

Αναζήτηση Ακινήτου

  • Αναζήτηση μέσα από 12279 ακίνητα!
  • Επιλέξτε  • ή δοκιμάστε τη Λεπτομερή Αναζήτησή μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα ακίνητα και τις ευκαιρίες!
Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να διαγράψετε τη συνδρομή σας.

ΕΝΦΙΑ Αλλαγές α λα καρτ

Αλλαγές με στόχο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και κυρίως σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2017.

 

 

Η θετική εξέλιξη στην πορεία των εσόδων, εφόσον συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, θα δώσει τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σε αλλαγές, με τα σενάρια να κάνουν λόγο είτε για εφαρμογή ενός αφορολόγητου ποσού είτε ο αρχικός φορολογικός συντελεστής να είναι χαμηλός ώστε να μην προκύπτουν μεγάλες επιβαρύνσεις όταν κάποιος διαθέτει ένα ακίνητο μικρής αντικειμενικής αξίας. Το αφορολόγητο θα μπορούσε να διαμορφωθεί σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα στις 50.000 ευρώ ή και λίγο χαμηλότερα (π.χ. 30.000 ευρώ) και από κει και πάνω να εφαρμοστεί μία φορολογική κλίμακα με πολλούς συντελεστές για να πιάσει όλες τις αξίες των ακινήτων. Η λογική του νέου ΕΝΦΙΑ είναι ο φόρος να επιβάλλεται στη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων και όχι η διπλή φορολογία που εφαρμόζεται σήμερα (μεμονωμένα σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά και συμπληρωματικός φόρος σε συνολική αξία περιουσίας άνω των 200.000 ευρώ). Ωστόσο, όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα έχουν κοινό παρανομαστή το τελικό ποσό είσπραξης, που δεν είναι άλλο από 2,65 δισ. ευρώ. Στον υπολογισμό της συνολικής αξίας των ακινήτων θα περιληφθούν για πρώτη φορά και τα αγροτεμάχια. Παράλληλα, εξετάζεται βελτίωση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τις φοροαπαλλαγές που εφαρμόζονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυστηροποίηση στους υπόλοιπους. Την ίδια στιγμή, οι δανειστές φαίνεται να ζητούν να μπει «ψαλίδι» στα αφορολόγητα γονικών παροχών, δωρεών, κληρονομιών, στην 1η κατοικία, ενώ η μετάβαση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των πραγματικών αναμένεται να γίνει το 2ο εξάμηνο 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την εφετινή εκκαθάριση των δηλώσεων Ε9 προκύπτουν τα εξής στοιχεία: n 6.313.243 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 3,2 δισ. ευρώ n 1.056.169 ιδιοκτήτες δεν θα καταβάλουν ούτε 1 ευρώ φόρο, n 7 στους 10 Ελληνες διαθέτουν τουλάχιστον ένα εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία) σε ακίνητο. Μειωμένο φόρο 50% λόγω κριτηρίων θα πληρώσουν 1.251.944 φυσικά πρόσωπα και πλήρη απαλλαγή βάσει κριτηρίων θα έχουν 64.474 πολίτες. Συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν 502.894 φορολογούμενοι (αντ. αξία ακινήτων άνω των 200.000 €) ενώ 145 «κροίσοι» διαθέτουν πάνω από 100 εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα.

Πηγή: http://www.realestatenews.gr

Ακίνητα του μήνα

Χαλάνδρι σύγχρονη μονοκατοικία 200τμ σε 105τμ οικόπεδο
Περισσότερα
Ντράφι μονοκατοικία 225τμ σε 700τμ γωνιακό οικόπεδο με ανατολικό προσανατολισμό και θέα θάλασσα
Περισσότερα
Βρίσκεστε εδώ:   ΑρχικήΑρχικήΕΝΦΙΑ Αλλαγές α λα καρτ
Ζητούνται Συνεργάτες

Τελευταία Νέα

Τα μυστήρια του Λονδίνου

Τα μυστήρια του Λονδίνου

 

Η Αθήνα στις ανταγωνιστικότερες πόλεις στην ΕΕ για ενοικίαση πολυτελών γραφείων

Μία από τις πιο ανταγωνιστικές πόλεις για την ενοικίαση πολυτελών γραφειακών χώρων σε σημεία προβολής προσφέρει πλέον η Αθήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η κρίση και η έλλειψη ζήτησης έχουν οδηγήσει σε σημαντικές διορθώσεις τις τιμές ενοικίασης

ΕΝΦΙΑ Αλλαγές α λα καρτ

Αλλαγές με στόχο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και κυρίως σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2017.